2011. május 29., vasárnap

Bemutatkozás

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit ebben a SAL-ban. Nagyon csodálatosak ezek a virágok, egyből rájuk kattantam, nehéz lesz a választás. Elkezdeni a munkát valószinüleg csak a nyári szünetben tudom, mert most a tanév vége felé rengeteg más irányú dolgom van.
Magamról néhány szót, mert szinte senkit nem ismerek: Margó vagyok, 49 éves. Két felnőtt gyermekem van, Budapesten élek a családommal. Gyógypedagógus-logopédusként dolgozom egy értelmében akadályozott gyermekeket nevelő intézményben. A hobbimat szerintem ezek után tudjátok:hímzés-hímzés minden mennyiségben. Ez a dolog egy kicsit annyiban változott, hogy régebben jobban szerettem nagy képeket hímezni, ma már inkább a kisebb képek, használati tárgyak hímzése vonz.

2011. május 27., péntek

DFEA SAL Pivoine 1.fázisfotó/DFEA SAL Pivoine 1st phase/DFEA SAL Pivoine premiere phase



A kedvenc virágom a bazsarózsa.A dfea sal ban természetesen ezért választottam pont ezt a virágot az elsőnek,amit kihimzekSzeretem a mintát,a szineit,igazán élvezem a himzését.Ez egy hét munkája.Most egy kis szünetet kell tartanom,mivel más terveket kell befejeznem. 
Bemutatkozásképpen pedig.Kétkislányos anyuka vagyok a Vajdaságban.Angol nyelvet tanitok alsós gyermekek számára a helyi általános iskolában.Kevés szabadidomben himzek.Látogass el blogomba,szivesen látlak.






2011. május 26., csütörtök

Kinyílt a muskátlim

                                                        Végre, végre kész, kinyílt a virág !!

B. hortenziája 2.

Csak akkor akartam postolni, amikor már kész van a teljes virág, de úgy alakult, hogy néhány öltés még hiányzik. Kontúrozva is mutatom majd.

2011. május 22., vasárnap

Elérkezett a 3. hét vége

                                                                 Itt a mutogatás ideje !
Egész héten úgy böködtem ezt a csodás virágot, hogy közben a szívem vágyása már a következő felé, még hozzá a HORTENZIA  felé járt.
Ma már muszáj volt kinyomtatni a kezdő sarkot is. De nem kezdek bele, hanem befejezem szépen ezt a virágot. Már csak egy 4 szírmú virág, és a félkeresztes levél másik oldala van hátra. Ja és a kontúrozás :-)

2011. május 19., csütörtök

Muskátli bimbó

Én eddig ezt hímeztem és nagyon imádtam, biztos fogok még, főleg, most, hogy láttam az összes szépséget együtt és látom majd a készülő csodákat is !!!


28 count fehér Zweigart ha jól emlékszem...

B. hortenziája 1.

Sziasztok!

Barbi vagyok. Kb. 7-8 éve keresztszemezek én is kisebb nagyobb megszakításokkal. Túl termékenynek nem mondanám magam, egyrészt mert sohasem a kitartásomról voltam híres, másrészt 3 kiskorú (fiaim 4 évesek, a lányom 9,5 hónapos) és a háztartás mellett... Ráadásul az utóbbi 1-2 évben főleg a kötést részesítettem előnyben. Aztán egyszercsak május elején mintegy varázsütésre úgy éreztem, hogy ezt a hortenziát nekem azonnal ki kell hímeznem. Előkapartam gyorsan az újságot és feltúrtam a dobozomat anyag után. Nem biztos, hogy színben a legszerencsésebb választás volt hozzá ez a cashel platinum, nem tudom, hogy barnás részek hogy fognak rajta mutatni.

Jelenleg itt tartok. A héten szerettem volna befejezni a virág fejét, de már nem nagyon fog összejönni. A kép nagyon gyatra egyáltalán nem adja vissza a színeket.

2011. május 17., kedd

Geranium


A második a sorban a muskátli, erre a hónapra tervezve. Most kb itt tartok.

Itt tartok

1.hét:
















2.hét:
















Már az én bogáncsom is növekszik! Most tartok a hímzéssel kb a 2. hét végén , (bár most néhány napja nem volt a kezemben).
Zweigart aida 22-es, és DMC fonalak. Középről indulva, először a könnyebbnek ítélt 1 szálas x-ket kezdtem. Menet közben már a kontúrokat is beleöltöttem , így egy kicsit látványosabb a haladás, mert nélküle csak egy halom keresztöltés :)))

Kezdetek ! Bemutatkozás !

 Remélem, sokatok számára nem vagyok ismeretlen, ha mégis, pár szót magamról .
7 évvel ezelőtt szerettem bele igazán a keresztszemes himzésbe, és azóta is nagy lelkesedéssel művelem.
Amióta kitárult előttünk is a világ, ezen a területen is a bőség zavarával küzdünk, több tervező, több cég, újság vált elérhetővé, de szerintem ebben a témában is vannak örökzöldek. Ezek a virágok is ebbe a kategóriába tartoznak.
Januárban új lakásba költözve, maradtak szabad falak, amelyeket gondoltam himzett képekkel fogok tapétázni. Ekkor kerültek az elraktározott tervek közül a virágok előtérbe. Az ablakpárkányon az élő virágok díszelegnek, mig a falra a képeket álmodtam.
 - Tervek megléte után indult a fonal és anyag válogatás. Sok évvel ezelőtt -- terítőnek bespájzolt Zweigart vászonra esett a választásom , mert ebből volt mind a 4 betervezett képhez egyforma alapanyagom. DMC fonalak pedig csak a szamárkóróhoz, akarom mondani a Chardon Bleu-hoz voltak teljes mennyiségben.
Így  Ő lett a sorozatban az első. Áprilisban varrtam készre. 36X27 cm a hímzés széléig. Keretezőhöz még nem került, mert a 4 képnél szeretnék azonosságot, vagy csak színben eltérést a keretekben.
Üdvözlök mindenkit, Agnes Ördög.

Válogathatsz Te is !

Szerencsére a kiadó összegyüjtötte az egyes számokban megjelent csodás virágokat egyetlen számba.
 A fertőzés forrása itt megtekinthető ! Hogy könnyebben dönthess, Te melyiket szeretnéd megvarrni !
Várunk, bökj bele Te is, együtt szórakoztatóbb !

Toborzó !

Az adta a kezdő lépést, hogy én magam most varrom a 2. virágot ebből a sajnos, azóta már megszünt újságból. Igen sokan gondolkodnak, hogy Ők is beleöltenének a számukra pont megfelelő virágba.
Mi lenne, ha ezt egy jó kis csapat körében tehetnék meg ?! hisz tudjuk :
                                              "aki a virágot szereti,rossz ember nem lehet."
Ha Te is szeretnél ezekből a csodásra tervezett virágokból varrni egyet, kettőt, csatlakozz hozzánk !!!
                                                          Szeretettel várunk.!!!!

Nincs más dolgod, csak varrni, és minden hónapban legalább 1x megosztani a haladásodat a többiekkel, ezzel ösztönözve, támogatva , kitartást sugározva a befejezéshez ! ( mert tudjuk, nagyon könnyű elcsábulni más, hirtelen szebbnek gondolt új munkák felé.)
Ne tartson vissza az, ha Te már elkészítetted a saját virágodat !! Csak oszd meg a tapasztalataidat velünk, akik még a varrás előtt állunk !
                   Jó böködést, jelentkezz, várunk !