2011. július 9., szombat

Magnólia, azaz liliomfa

Sziasztok!!
Végre el tudtam dönteni, hogy melyik virágot hímezzem ki elsőként, mert mindegyik nagyon tetszik, így jó lenne, ha az összes elkészülne...
Az anyagom ivory Lugana, ma szereztem be a tali után Jucustól, direkt ehhez a munkához választottam. Holnap el is kezdem, nem bírom ki néhány öltés nélkül...:-D
Találtam néhány soros ismertetőt erről a csodaszép növényről:
"Aki figyelmesen jár, kell, biztos felfedezte ezt a lenyűgözően elegáns növényt, amelynek hatalmas rózsaszín virágai már messziről virítanak. Ez a liliomfa.
A liliomfa vagy magnólia az egyik legfeltűnőbb tavaszi növényünk, amely hatalmas tulipánra emlékeztető virágával a kertek királynője is lehetne. Virágai még a levelek megjelenése előtt kinyílnak, és akár 20 cm nagyságú kehely formájú virágokká fejlődnek. Elvirágzás után jelennek csak meg a levelek, de addig több héten keresztül csodálhatjuk a fantasztikus fehér, rózsaszín vagy épp ciklámen színű virágokat." (forrás:internet)

6 megjegyzés:

Mariska írta...

Jó választás!

xJuDesign írta...

Nagyon szép lesz, Kriszti! Hajrá!!!!

Edelweiss írta...

Vele én is nagyon szemezek... :)

Andulka írta...

Köszi a leírást a virágról!
Én szintén ezt hímzem, de már elég régen mutattam, hogy hol tartok vele :-(

Emese írta...

Jó választás Kriszti, hajrá !

Kriszti írta...

Köszi lányok!
Vasárnap el is kezdtem, de kb 50 szemet sikerült alkotnom. Szeretném a másik hímzést befejezni, aztán ez lesz terítéken. Az anyag jó sűrű, de jó, hogy Jucus beszegte nekem, így könnyebben hozzászokik a szemem.