2012. január 8., vasárnap

Málna - dilemma

Frissítve

Tavaly nyár végén böktem bele utoljára Borsodnádasdon. Elől van, azóta is többször a kezembe vettem, néztem-csodáltam, aztán letettem. Nem haladtam vele. Valamit tenni kell !
A minta nagyon szép és nagyon szeretném ha elkészülne, meg utána az eper is ...
A gondom az, hogy 35-ös anyagot választottam hozzá és lehet (sőt biztos!), hogy nem kellett volna ... 
Két szállal, a sok váltakozó szín miatt nagyon lassan megy, hogy az apró duci x-ek szépen  ha nem is szépen  de legalább elfogadhatóan simuljanak egymás mellé ....
Arra keltem ma, hogy döntenem kell: folytassam így vagy kezdjem újra 32-esre?!

Itt tartok most:

Megpróbálom élethű méretben is megmutatni:
(a málna a legalsó x-től a legfelső zöld x-ig 3 cm, a levél a legalsó zöld xtől a legfelsőig amit eddig meghímeztem 8.5cm)
35 count Edinburgh Zweigart -Antique White

7 megjegyzés:

Klaudia írta...

Így a gépről nagyon szépnek látszik.
De ha nem igazán élvezed ezen az anyagon a a hímzést, szerintem cseréld le, mert különben sosem fogod befejezni. Ez saját tapasztalat:)

mesjudit írta...

Nagyon szép!
de nagyon apró is....
ha nagyon szenvedsz vele, inkább cseréld le, mert így mindig csak félre fogod tenni.
én pár éve anyukámnak varrtam 18asra 1 szállal egy házi áldást, hát a szemem kifolyt a végére és meg is fogadtam, hogy soha többet, bár kétségtelen, hogy a végeredmény csodaszép lett!

szóval, hajrá, mert a minta az gyönyörű!

Hesztia írta...

Húhh, nagyon vártam, hogy jelentkezz, Emese...kérdeztem is még decemberben az Ágit...Én is 35-öst vettem, de a próbahímzésnél arra jöttem rá, hogy ez az anyagsűrűség már az egy szálas hímzés határán tántorog. Ha sok benne a színváltás,vagy esetleg nagy a minta,akkor egy iő után óhatlanúl zsufi lesz. Végül nem kezdtem bele, eltettem egy szálas hímzéshez, illetve valami olyanhoz, amin nagyobbak a homogén felületek.

Andulka írta...

Csatlakozom a lányokhoz! Ha nagyon nem megy rajta a hímzés, akkor inkább cseréld le az anyagot, így talán lesz hozzá kedved és egy kettő befejezed! De a döntés a tiéd! :-)

Unknown írta...

Hát, ez nagy dilemma. A lényeg, hogy szívesen csináld! Megjön a kedved ahogy közeledik a tavasz! Én már sokat gondolok rá.

Emese írta...

Köszi lányok! Hesztia jól tetted a próbahízmést és jól döntöttél: ha lehet is a 35-ösre 2 szállal hímezni, inkább valami egyszerűbb és szellősebb mintát mint ezt...

És én akkor pedig "próbafolytatok" mielőtt döntök : ))

Eliz írta...

Bizony a próbahímzés egy okos dolog. Én dmc aidara himeztem a muskátlimat és most nem tetszik. Szerintem himzővásznon jobban mutatna. Képes leszek mégegyszer nekiállni.