2012. február 17., péntek

A magnólia 1.

Mindenkit szeretettel üdvözlök Zora vagyok és "új" a fedélzeten. Nagyon örülök, hogy végre én is teljes értékű tagja lehetek egy igazán kiváló hímzős-csajos csapatnak, annál is inkább, hogy az egyik éppen folyamatban lévő munkám ennek a blognak abszolúte témájába vág.  
Nagy vonalakban magamról: új bloggernek számítok a magam 30 évével, mert mindeddig egyszerűen nem volt elegendő időm, hogy felelősségteljesen és meghatározott időközönként pötyögjek, ráadásul a hétköznapjaim sem voltak olyan felemelőek, nagyrészt a munkáról szóltak. Tavaly december óta itthon vagyok várandósan március 1-jére várt Máté fiammal a pocakomban, így szépen sorjában jut idő az én szenvedélyeimre is, többek között a keresztszemes hímzésre.

A De fil en aiguille botanikai tanulmányos számát az egyik kedves munkatársamtól kaptam, aki éppen akkor Belgiumban járt és elhozta az üzletből a magazin utolsó 2 példányát, az egyiket nekem. Már akkor teljesen odáig voltam a csodálatos virágoktól, és bár az én kedvencem (a jövő nagy tervei között) a pipacs, anyukám március közepén esedékes születésnapjára ajándékként a magnóliát választottam. 
A fotók kb. 15 munkaóra eredményét tükrözik. 


Vászon: 16 ct krém színű aida (Zweigart)
Fonalak: DMC 
Az aidával nem vagyok kibékülve, szerintem megtöri a minta egységességét, ettől függetlenül számomra a legkényelmesebb megoldás most kétség kívül ez volt. 

9 megjegyzés:

N. Adri írta...

Én is március 1-re vagyok kiírva a kisfiammal. :-)
Akkor már ketten vagyunk, akiknek "sietnie" kell a hímzéssel. Nagyon sokat haladtál vele ennyi idő alatt.

Angi írta...

Én csak azon imádkozom, hogy ne szökőéves gyerek legyen, bár valószínű, hogy ettől még különlegesebb lenne számunkra:) Nekem nincs még másik picur, akire figyelni kellene, így nyilván könnyebb hímezni és igen én is sokszor azt érzem, hogy annyi mindent szeretnék még befejezni az érkezése előtt, de nem lesz rá időm.

agnesordog írta...

Tényleg nagyon gyorsan haladsz :-)

Emese írta...

Nagyon szép! És milyen sokat haladtál 15 óra alatt!

ManóMérce írta...

Nagyon szép a magnóliád:)

Angi írta...

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm. A 15 óra az tényleges munkaórát jelent ezzel, így szerintem nem is számít olyan gyorsnak.

mesjudit írta...

nagyon szép!
és tényleg sokat haladtál!

Hesztia írta...

szépen alakul a magnóliád, ilyen tempóban biztosan időre elkészül majd :)

Andulka írta...

Én is kivarrtam már a magnóliát, remélem neked is sok örömöd telik a hímzésében! 15 óra alatt nagyon sokat haladtál!